مواد لازم برای تهیه دونات شکلاتی
آرد | 4 لیوان |
---|---|
شیر | 1 لیوان |
شکر | 4 قاشق غذاخوری |
خمیر مایه | 1 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 2 عدد |
کره | 70 گرم |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
شکلات تخته ای | برای تزیین |
مرحله اول
ابتدا یک قاشق شکر و یک قاشق خمیر مایه را داخل یک لیوان شیر ولرم ریخته و کمی با هم مخلوط میکنیم، سپس روی آن را با سلفون میبندیم و اجازه میدهیم در یک محیط گرم به مدت 10 دقیقه استراحت کند تا عمل بیاید.
نکته : حباب زدن خمیر مایه، نشانه عمل آمدن آن است.
مرحله دوم
برای تهیه خمیر دونات، دو عدد تخم مرغ را داخل ظرفی شکسته و به هم میزنیم تا یکدست شود، سپس مقداری نمک، 3 قاشق شکر، 70 گرم کره (که به دمای محیط رسیده باشد) و خمیر مایه به عمل آمده را اضافه میکنیم و مواد را با هم مخلوط میکنیم. بعد 3 لیوان آرد را الک میکنیم و کم کم به مواد اضافه میکنیم و مواد را خوب با هم ترکیب می کنیم.
بعد از اینکه خمیر شکل گرفت، آن را از کاسه خارج کرده و روی میز کار، که از قبل آرد پاشیدیم قرار میدهیم و با اضافه کردن آرد خوب ورز میدهیم، این کار را تا زمانی که خمیر به دست نچسبد ادامه میدهیم و در آخر خمیر را به صورت چونه در میآوریم.
سپس داخل یک کاسه را چرب کرده و خمیر را داخل آن قرار میدهیم و روی آن را با یک سلفون و یا پارچه میپوشانیم و اجازه میدهیم به مدت یک ساعت در یک محیط گرم استراحت کند.
مرحله سوم
بعد از یک ساعت که خمیر ور آمد، روی میز کارکمی آرد میپاشیم و خمیر را روی آن قرار داده و با وردنه صاف میکنیم، سپس خمیر را با قالب دونات و یا یک وسیله گرد، برش میدهیم و روی کاغذ روغنی و یا یک سینی که از قبل چرب کردهایم میگذاریم. در این مرحله روی دوناتها را با یک دستمال میپوشانیم و اجازه میدهیم مجدداً در محیط گرم به مدت نیم ساعت استراحت کند تا حجم آن دو برابر شود.
نکته: برای اینکه قالب به خمیر نچسبد، قالب را به آرد آغشته نمایید.
مرحله چهارم
داخل یک ماهیتابه روغن میریزیم، مقدار روغن باید تقریباً زیاد باشد. وقتی روغن داغ داغ شد، دوناتها را به آرامی داخل روغن قرار میدهیم تا سرخ شود، میزان سرخ شدن دوناتها بسته به سلیقه و دلخواه شما میتواند کم یا زیاد باشد.
نکته: برای اینکه دوناتها مثل دوناتهای بازاری شود، زمانی که دونات رو داخل روغن قرار دادیم، با قاشق از روغن داغ روی دوناتها میریزیم این کار باعث پف کردن دوناتها میشود.
مرحله پنجم
با توجه به سلیقه خود مقداری شکلات تختهای با رنگ و طعم دلخواه را به روش بن ماری ذوب کنید، و بعد از اینکه دوناتها کاملاً سرد شدن یک سمت دوناتها را به شکلات آب شده آغشته نمایید، همچنین برای تزیین دوناتها میتوانید از ترافلهای رنگی یا کریسپیهای رنگی هم استفاده کنید.
نکته: مواد تزیینی را قبل از اینکه شکلات روی دونات سرد شود استفاده نمایید.